Nieuwe cursussen & workshops voor je hond in Alkmaar

Neem contact op

Het hondenvak is mijn passie en daardoor blijf ik me telkens ontwikkelen. Ook voor het nieuwste van het nieuwste op hondengebied kan je bij mij terecht.

 

 

ABC-training

De ABC-training is ontwikkeld door Hermina Stout (meer informatie is te vinden op www.ABC-training.nl).

 

De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training.


• De A staat voor: Aandacht voor elkaar
• De B staat voor: Bewustwording van, Balans vinden in
• De C staat voor: Contact, Communicatie en Concentratie

 

Wanneer deze mix van ingrediënten goed wordt uitgewerkt, zorgt dat voor een geweldige samenwerking met een evenwichtigere hond. Wat je hond nodig heeft om te kunnen leren en te kunnen samenwerken, vormt de basis van deze training, waarbij positief, begripvol, veilig en ontspannen belangrijke onderdelen zijn. Samenwerken en leren was nog nooit zo leuk!

 

In overleg kan je een of meerder privélessen volgen, deze kosten € 25 per privéles, of meedoen met een groepsproefles voor € 15. Er wordt gekeken wat het meest geschikt is voor jouw hond. Daarna kan je een cursus doen van tien lessen voor € 110 in een groepje.

Nadac Hoopers

Nadac Hoopers komt uit Amerika en is een onderdeel van agility (behendigheid). Het is vrij nieuw in Nederland en kan als aparte sport worden gedaan, maar ook als onderdeel van agility. Zeer geschikt voor honden die nog niet mogen springen als voorbereiding op agility, zoals pups, maar ook voor honden met een beperking of de oudere hond.

 

De honden leren op afstand door een parcours met hoopers te gaan, dit zijn een soort poortjes waar de hond doorheen rent. Er kan alleen met hoopers worden gewerkt, maar er kan ook gecombineerd worden met tunnels, tonnen, stoppers of hekjes. Er wordt veel met variatie gewerkt in het parcours. Regelmatig wordt er een workshop gegeven voor € 15 om te kijken hoe de hond en de eigenaar Nadac Hoopers ervaren. Tevens worden er cursussen gepland, tien lessen voor € 110.

Link naar Nadac Hoopers

Do as I do

Dit is gebaseerd op het sociaal leren van de hond. Wat hij ziet kan hij nadoen. Stap voor stap wordt je hond aangeleerd om een oefening die je voordoet na te doen, zonder dat je daar een commando voor geeft. Je zegt alleen “DO IT”.

 

De volgende stap is om een hele nieuwe oefening voor te doen, de hond deze na te laten doen en daar later pas een commando aan te geven. Je kunt daarna je hond leren om diverse oefeningen achter elkaar te doen die je achter elkaar voordoet. Er zijn diverse variaties. De cursus bestaat uit vijf lessen voor € 50. Je kunt dan eventueel een vervolg hierop doen met nogmaals vijf lessen. Ook is er de mogelijkheid om hier een workshop van te volgen.

Hersenwerk voor honden

Hersenwerk voor honden is als een puzzel voor mensen. De hond krijgt een mentale stimulans. Van denkwerk wordt je hond moe en hij zal hierna voldaan zijn.

 • Geeft drukke honden rust en voldoening
 • Kan helpen angst te overwinnen
 • Oudere honden blijven langer mentaal fit
 • Helpt bij revalidatie na ongeluk of operatie
 • Leert honden concentreren

 

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij www.hersenwerkvoorhonden.nl. Ik heb de instructeurscursus gedaan en ben nu in staat om zelfstandig workshops of cursussen te geven. Er is een mogelijkheid om een snuffelworkshop te doen van ruim een uur. Deze kost € 15.

 

Tevens kan je bij mij terecht voor een cursus. De cursus bestaat uit tien lessen en iedere les zijn er twee thema's. Ieder thema duurt 20 - 25 minuten en na het eerste thema wordt er een pauze gehouden, waarbij je koffie kunt nemen. Daarna volgt het tweede thema.

Hersenwerk voor honden

Thema's zijn onder andere:

 • Grote spellen/puzzels
 • Dozen-thema
 • Kleine spellen/puzzels
 • Textiel-thema
 • Gemaakte of verzonnen puzzels van de instructeur
 • Zelfgemaakte puzzels van de cursisten

De laatste les wordt er een puzzelparcours opgesteld. Aan de cursus kunnen vier honden deelnemen en de cursus kost € 125.

Recallers/Controle unleasd

 

Bij deze cursus krijgen u en uw hond diversen oefeningen waarbij de hond in alle situaties komt als u hem roept. Dit gaat samen met aandacht oefeningen en zelfbeheersings oefeningen.

 

Geschikt voor alle leeftijden.
De cursus bestaat uit 10 lessen voor € 110,-

Platformtraining

Bij platformtraining wordt gewerkt met een areobicstep. De training met een platform kan bij diverse hondensporten worden gebruikt waaronder doggydance. Deze training is voor het aanleren van de juiste posities bij gehoorzaamheid zodat de hond goed naast je blijft. Dit is tevens handig voor bij de dierenarts, voor op de weegschaal of op de behandeltafel en bij de trimster.

 

Bij de cursus wordt er vooral gewerkt met verschillende posities. Alles wordt stap voor stap aangeleerd met behulp van de clicker. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110. Deze cursus is geschikt voor jonge pups.

Puppybehendigheid

De puppybehendigheid is geschikt voor pups vanaf negen weken tot een half jaar oud. Naast een aantal oefeningen ter voorbereiding van behendigheid, krijgt de pup ook oefeningen waarvan hij zekerder wordt. De pup krijgt per les zes oefeningen.

 

Er wordt een keuze gemaakt uit onder andere tunnel, balanceball, balancekussen, loopplank, puppy-loopparcoursje, trampoline, ballenbak, et cetera. Het zijn aparte lessen voor € 10 per keer.

Dogtricks

Een dogtrick-cursus bestaat uit tien lessen voor € 110. Je kunt je hond een aantal trucs aanleren waaronder: speelgoed opruimen, bakjes stapelen, buiging maken, koekje vangen, basketballen, bowlen, et cetera.

Rally free elements

Bij rally free wordt er een parcours neergezet met bordjes waar een doggydance-oefening op staat. Zo kun je dit parcours lopen en bij ieder bordje de oefening doen die op het bordje staat. De oefeningen worden apart aangeleerd. Deze cursus is ook geschikt als er al een doggydancecursus gedaan is. Je kunt ook eerst een workshop volgen.

 

De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

Cirkeltraining

De cirkeltraining is een nieuwe hondensport in Nederland. Cirkeltraining is een uitdaging voor je hond want hij moet steeds op je letten. Hierdoor wordt hij gestimuleerd om na te denken en te bewegen. De hond wordt gestuurd door de hand en schouder van de begeleider. Tevens is het een sport die de gehoorzaamheid van je hond traint. Je hond is na afloop ook moe en voldaan omdat hij zowel lichamelijk als mentaal bezig is geweest. Cirkeltraining is geschikt voor conditietraining en geschikt als voorbereiding op fietsen of steppen.

 

Bij de beginnerscursus wordt er eerst gewerkt met een rechte lijn en daarna met een halve cirkel. Pas in de vervolgcursus zal de hond in een hele cirkel werken. Je hond leert te volgen als je naar links of rechts draait en te zitten als je naar hem toe draait. Daarna leert je hond mee te draaien en zal hij op afstand van de lijn en los leren te werken. Tevens wordt de “af” en de versnelde pas met handgebaren aangeleerd. Dit wordt regelmatig afgewisseld zodat het voor de hond spannend blijft. De hond begint met een aantal minuten per keer in de ring en dat zal uitgebreid worden naar de behoefte van de hond. De hond krijgt les op maat; als hij ergens nog niet aan toe is zal hij dit ook pas later aanleren.

Vervolgcursus cirkeltraining
Je gaat nu op meer afstand werken met je hond en varieert passen en draaien. Daarnaast leer je hond nog de “sta” en de langzame pas met een handgebaar.

 

Vervolgcursus cirkeltraining sport
Voor de hond die wat meer uitdaging wil kan de cirkeltraining worden gecombineerd met hondensporten. Ook wordt er een nieuwe draai aangeleerd en kan de cirkel moeilijker worden gemaakt door geen lijn meer te spannen maar een aantal markeringen te plaatsen waar de hond achter moet blijven.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Hermina Stout die deze hondensport naar Nederland heeft gebracht en uitgewerkt.

Cavaletti-training

Cavaletti-training komt oorspronkelijk voor bij het trainen van paarden. In Amerika en Duitsland wordt deze sport ook al beoefend met honden. Cavaletti-training verbetert de conditie van je hond en verbetert het gangwerk. Tevens train en versterk je de spieren van de hond. Je hond werkt aan beheersing, concentratie en zijn evenwicht. Vooral in het begin is het geestelijk vermoeiend.

 

Er wordt gewerkt met diverse lage sprongen achter elkaar waar de hond overheen moet stappen. Doordat de sprongen dicht bij elkaar staan, kan de hond er niet overheen springen, maar doet dit stapsgewijs. Er wordt begonnen met 2 of 3 lage sprongen achter elkaar en dat wordt uitgebreid naar 10 lage sprongen achter elkaar. Daarnaast zal er variatie ingebracht worden met slalommen en andere figuren die de hond moet lopen. De laatste les wordt er een parcours neergezet.

 

Wil je kennismaken met deze nieuwe vorm van hondensport, dan kun je een workshop volgen. Deze workshop kost € 15. In de workshop wordt gewerkt met twee lage sprongen achter elkaar. Je kunt ook een cursus volgen. Die bestaat uit 10 lessen voor € 110.

Jumping

Jumping is iets heel nieuws in Nederland en Hondenschool Elisa is de enige die het geeft. De oefeningen die gedaan worden zijn leuk en afwisselend. Er kan een workshop gevolgd worden die bestaat uit een aantal oefeningen en variaties van de oefening. Deze workshop kost € 15 inclusief koffie, thee of warme chocolademelk.

 

Jumping is een cursus op zichzelf maar kan ook gecombineerd worden met een behendigheidstraining. De cursus is zeer geschikt voor oudere honden die in het verleden behendigheid hebben gedaan. Deze honden blijven dan in een goede conditie. De hond moet minimaal een jaar oud zijn om aan de cursus te kunnen deelnemen. Er is een basiscursus en een vervolgcursus. Beide cursussen bestaan uit tien lessen voor € 110.

Welke workshops worden er precies gegeven?

Regelmatig worden er workshops gegeven om een hondensport uit te proberen, zodat je kunt kijken of dit wat voor jou en je hond is. De workshops duren ongeveer 1,5 uur en kosten € 17,50 inclusief koffie of thee die je in de korte pauze kunt nemen. De meeste workshops zijn ook geschikt voor pups.

Hieronder nog even de workshops die worden gegeven op een rijtje:

 • Treibball

 • Balanceball

 • Balance en Evenwicht

 • Cirkeltraining

 • Steppen met je hond

 • Cavaletti

 • Jumping

 • Doggydance

 • Hersenwerk voor honden

 • Controle Unleased

 • Rally Free

 • Nadac Hoopers

 • Dogtricks

 • DO AS I DO

 • Platformtraining

 • Recallers

 • Grondwerk