Een hondencursus volgen bij Hondenschool Elisa in Alkmaar

Neem contact op

Wil je zorgen dat je puppy een blije hond wordt en blijft? Waarvan je vervolgens nog heel lang kan genieten? Of heb je een jonge hond die je graag wat extra's wilt leren? Ik verzorg cursussen in Alkmaar in een overdekte ruimte zodat je nooit meer in de regen of kou hoeft te staan met je pup of jonge hond. De cursussen worden gegeven in de Alexander Flemingstraat op het industrieterrein Oudorp.

Icoon puppy

Navigeer naar onze puppycursussen

Icoon combinatiesport

Navigeer naar onze combinatiesport

Sport en spellen

Navigeer naar onze sport en spellen

Puppysocialisatie ~ Puppycursus ~ Pubercursus 

Socialisatie puppy's

Puppysocialisatie

Met de puppysocialisatie kun je starten zodra je de pup een paar dagen in huis hebt. Voordat de pup wordt opgehaald krijg je per e-mail tips voor het ophalen van de pup, een benchtraining en een zindelijkheidstraining. Uiteraard kun je altijd voor vragen terecht per e-mail. De cursus bestaat uit vier lessen bij je thuis en bestaat voornamelijk uit theorie.

 

Tijdens de eerste les wordt de clicker aangeleerd en iedere les krijgt de pup een gehoorzaamheidsoefening. Ook mag de pup voor het socialiseren van soortgenoten één keer komen spelen bij een puppygroepje. Daarna kan eventueel in dit groepje voor de puppycursus worden ingestroomd. De cursus bestaat uit vier lessen, een mapje waar de behandelde theorie in staat en een puppypakket.

 

Deze cursus kost €85 en is een aanrader voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad of direct willen beginnen met het opvoeden van de hond.

Cursussen voor puppy's

Puppycursus

Je kunt voor de puppycursus terecht met een pup vanaf negen weken, mits je pup de 2e inenting heeft gehad. De pup leert onder andere: zit, af, blijven, wandelen zonder trekken, naast, hier komen, plaats sturen en het loslaten van een voorwerp of speeltje.

 

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het bijtgedrag en opspringen van de pup. Verder kun je altijd terecht voor je vragen over de opvoeding van de pup via e-mailcontact.

 

De cursus bestaat uit tien lessen voor € 135 inclusief een clicker.

 

Geplande puppycursussen:

 

Mei:

 • Woensdag om 19.00 uur (vol)
 • Donderdag 16 mei om 19.45 uur (vol)
 • Zondag 26 mei om 11.45 uur

Juni: 

 • Zaterdag 1 juni om 9.00 uur (nog 2 plaatsen)
 • Woensdag 19 juni om 19.45 uur

Juli: 

 • Maandag 8 juli om 19:45 uur
 • Zaterdag om 10.30 uur (startdatum is binnenkort bekend)

Pubercursus

Na de puppycursus kun je een vervolgcursus volgen; een pubercursus. Deze is ook geschikt voor een hond die nog geen puppycursus heeft gehad maar ouder is dan 5 maanden.

 

De cursus bestaat uit tien lessen voor € 135. De oefeningen die je hond krijgt worden aangepast aan wat hij/zij al kan. Hierna kan eventueel verder gegaan worden met Vervolg 2.

Combinatiesport ~ Vuurwerkcursus

Combinatiesport hondje

Combinatiesport

Na de puppycursus kun je ook met je hond de combinatiesport doen. Dit is een combinatie van behendigheid en gehoorzaamheid afgewisseld in één parcours. De behendigheidsoefeningen en gehoorzaamheidsoefeningen worden één voor één aangeleerd. Je legt met je hond een parcours af met bijvoorbeeld de tunnel, hoogtesprong, breedtesprong, paaltjes en band, de zit in een hoepel, slalommen door pionnen, af bij een pion et cetera. Dit wordt door elkaar heen opgesteld.

 

Tijdens de laatste les is er een onderlinge wedstrijd. Deze cursus wordt alleen bij Hondenschool Elisa gegeven. Niet te verwarren met de combisport die landelijk bekend is. In overleg met een dierenarts mogen ook honden vanaf vijf maanden aan deze hondensport meedoen aangezien er een hele lage hoogtesprong bij zit en de hondjes met spelen vaak hoger springen. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

Combinatiesport vervolgcursus

In deze cursus worden de toestellen uitgebreid, er komen toestellen bij en sommige al geleerde toestellen worden moeilijker gemaakt. Er komen ook verschillende gehoorzaamheidsoefeningen bij. Het parcours wordt in de loop van de lessen steeds groter gemaakt.

 

De laatste les zal er onderling een wedstrijd gehouden worden. De cursus kan alleen gevolgd worden als de beginnerscursus is gedaan. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

Vuurwerkles honden

Vuurwerkles

Ieder jaar wordt er eind oktober / begin november een vuurwerkles georganiseerd voor puppy's en jonge honden die nog geen oud en nieuw hebben meegemaakt. Ze worden spelenderwijs voorbereid op de jaarwisseling.

 

Je krijgt tips mee voor oudejaarsdag en je leert om de pup of jonge hond aan vuurwerk en eventueel ook aan onweer te laten wennen. De cursus duurt 45 minuten en kost inclusief een vuurwerk- / diverse-geluiden-cd € 17,50. Iedereen krijgt ook een goodiebag van de sponsor Smolke / Rodi. Heb je een hond die al bang is voor vuurwerk, neem dan contact met mij op voor aparte begeleiding.

Contact over onze cursussen

Sport en Spel ~ Doggydance - Apporteercursus ~ Flyball ~ Treibball

Cursus flyball

Flyball

Bij flyball leert de hond een flyballapparaat stap voor stap te bedienen. Daarnaast worden vier hordes apart geoefend, zowel van als naar het flyballapparaat. Je hond leert apart de bal te vangen zonder flyballapparaat en het apporteren van een tennisbal. Deze oefeningen kunnen dan thuis geoefend worden zodat je hond leert om de bal goed op te vangen uit het flyballapparaat en ook te apporteren.

 

Hierna leert de hond de bal te apporteren terwijl hij over hordes naar je toe moet springen en je de bal in ontvangst neemt. Als de hond alles goed beheerst, worden de onderdelen samengevoegd. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

 

Sport en spel

Deze cursus bestaat uit acht lessen waarvan je iedere les een andere hondensport krijgt.

 

De lessen zijn:

 • Behendigheid: je krijgt verschillende behendigheidstoestellen zoals: de tunnel, kattenloop, hoogtesprong, breedtesprong, paaltjes en de band
 • Treibball: de hond leert de bal te duwen met het commando PUSH en om de bal heen te lopen met de klok mee, het commando COME BYE
 • Combinatiesport: er worden toestellen van de behendigheid gecombineerd met gehoorzaamheidsoefeningen, deze worden in een parcours gedaan. Oefeningen zijn o.a. de tunnel, hoogtesprong en breedtesprong, zit in een hoepel, af bij een pion en slalommen door pionnen
 • Doggydance: de hond leert verschillende oefeningen zoals door de benen heen, waven, high five, achtje om de benen
 • Flyball: de hond leert het flyballapparaat te bedienen en op commando over de vier hordes te springen
 • Steppen met je hond: je leert stap voor stap de step te beheersen met en zonder hond. Uiteraard kun je nog niet buiten steppen met de hond maar je mag het wel alleen uitproberen
 • Rally-o: Dit is een gehoorzaamheidscursus waarbij een parcours met bordjes moet worden gelopen, op ieder bordje staat een gehoorzaamheidsoefening
 • Speur-apporteercursus: in deze les worden er speurspelletjes gedaan en wordt het begin gemaakt van het apporteren van een dummy

 

De cursus kost € 80 voor de acht achtereenvolgende lessen.

 

Doggydance

Je leert met behulp van de clicker je hond diverse oefeningen en kunstjes uit te voeren. De hond leert onder andere twist, draai, wheel, weave, up, high five, et cetera. Op de laatste les breng je je eigen muziek mee en doe je de oefeningen in een zelfbedachte volgorde op muziek. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

Treibball & vervolgcursus

Treibball (& vervolgcursus)

Dit is een vrij nieuwe hondensport in Nederland die razend populair is in Duitsland en Zwitserland. Bij treibball leert je hond op jouw commando om een grote gymnastiekbal van 65 cm met zijn neus en lichaam in een doel te duwen. Het is de bedoeling dat er acht ballen binnen een kwartier in het doel zitten. Het is geschikt voor iedere hond, jong en oud, of met een beperking.

 

Er kunnen ook variaties gedaan worden zoals beginnen met een bepaalde kleur bal. Vooral drijvende of hoedende honden zullen dit erg leuk vinden omdat het lijkt op het drijven van bijvoorbeeld schapen, maar iedere hond zal het leuk vinden. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 125, inclusief een bal waarmee je thuis kunt oefenen. Bij de beginnerscursus worden de commando’s aangeleerd en werkt de hond met één bal.

 

Vervolgcursus
In de vervolgcursus worden de oefeningen van de 1e cursus herhaald. De hond leert de bal door paaltjes te slalommen. Tevens leert hij de bal in een doel te duwen. Het slalommen door paaltjes met de bal en de bal in het doel duwen wordt gecombineerd. De hond leert met drie ballen te werken. Je leert je hond op afstand te sturen. Eerst met één en daarna met drie ballen. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110. Tevens zijn er ballen te koop voor € 15 per stuk. Na deze cursus kun je nog een gevorderdencursus volgen waarbij je hond leert om met meerdere ballen te werken; van vier tot uiteindelijk acht ballen.

 

Apporteercursus

Bij de apporteercursus leert je hond te apporteren met een dummy en een apporteerklos. Tevens krijgt hij diverse gehoorzaamheidsoefeningen, zoals het volgen bij diverse wendingen en naar zijn plaats sturen. Ook krijgt je hond afstandsgebaren voor zit, blijf, hier komen, voet, af en sta. Ook doe je diverse speurspelletjes met de hond om zijn neus te stimuleren zoals het zoeken van een speeltje of brokjes, ook onder diverse obstakels. De cursus bestaat uit tien lessen voor € 110 inclusief een dummy en een apporteerklos.

Apporteercursus herdershond Contact over onze cursussen

Detectiecursus ~ Dogfrisbee

Detectiecursus hondje

Detectiecursus

Bij de detectiecursus leert je hond naar een bepaalde geur te zoeken waar een speciaal woord aan is gekoppeld. Aan dit woord wordt een beloning gekoppeld. Daarna wordt de geur aan de beloning gekoppeld. De hond leert dan de geur te zoeken met het woord en weet dat hij als hij de geur vindt, hij wat lekkers krijgt.

Er wordt gebruikgemaakt van diverse soorten detectieboxen, maar ook van allerlei andere materialen zodat je het ook thuis kunt doen.

 

Een basiscursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

 

Bij de vervolgcursus worden er oefeningen herhaald uit de basiscursus. Daarnaast leert je hond zijn geur te zoeken in heel veel verschillende bakjes en in enveloppen die op een rij liggen. Daarnaast wordt er een verleidingsgeur toegevoegd zodat er twee geuren zijn waarvan je hond zijn geur moet zoeken.

 

Deze cursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

 

Vervolg 2
Bij deze cursus leert je hond een andere geur met een ander woord aan. Alle oefeningen van de vervolgcursus worden herhaald met de nieuwe geur. Ook gaat je hond één voor één beide geuren zoeken met het bijpassende woord. Beide geuren zijn dan verstopt en met het woord moet je hond de juiste geur zoeken.


De nieuwe geur krijg je ook met verleidingsgeur. Als beide geuren worden gezocht komt daar ook een verleidingsgeur bij.


Deze cursus bestaat uit tien lessen voor € 110.

Nosework

De noseworkcursus bestaat uit 5 onderdelen waarvan u ieder onderdeel 2 lessen krijgt.

De onderdelen zijn:
Speuren: U leert een spoortje te maken en deze met uw hond uit te werken.
Detectie: Uw hond leert op een bepaald commando een geur te zoeken.
Sorteren: Uw hond zoekt een sorteerblokje met uw geur en leert het juiste blokje tussen andere blokjes
met andere geuren te zoeken.

Hersenwerk: Uw hond leert stap voor stap een puzzel op te lossen.
Zoekwerk: Uw hond leert het commando zoek aan en het zoeken van lekkers of materialen met uw geur.

De cursus kost inclusief een sorteerblokje € 115

Dogfrisbee honden

Dogfrisbee

De beginnerscursus dogfrisbee is geschikt voor iedere hond, ook voor pups of jonge honden omdat de cursus geen belastende sprongen heeft. De hond went spelenderwijs aan de frisbee en zal diverse oefeningen aanleren waarvan de moeilijkheidsgraad per les kan oplopen. Ook leert de baas alvast een aantal worpen apart voor als de hond daar aan toe is. Dit wordt de laatste tien minuten van de les gedaan als de hond uitrust. De eerste les kom je zonder hond om alvast wat worpen aan te leren. Jonge pups zullen tussendoor vaker rusten dan de wat oudere honden.

 

De cursus bestaat uit negen lessen voor € 110, inclusief twee dogfrisbees. De cursus is geschikt voor kleine honden, die krijgen wat kleinere dogfrisbees. Als je een pup hebt, krijg je een kleine en een grote dogfrisbee. Na deze cursus of als je hond al ervaring heeft, kun je een vervolgcursus doen. De hond krijgt dan moeilijkere oefeningen met de frisbee en er zal met meerdere frisbees tegelijk worden gewerkt. De baas leert ook apart weer diverse worpen. De cursus bestaat uit acht lessen voor € 110, inclusief twee dogfrisbees.

Leuke hondencursus Contact over onze cursussen