Honden workshop

Nieuwe cursussen & workshops voor uw hond

Het hondenvak is mijn passie en daardoor blijf ik me telkens ontwikkelen. Ook voor het nieuwste van het nieuwste op hondengebied kunt u bij mij terecht.

ABC training

De ABC-training is ontwikkeld door Hermina Stout (meer informatie is te vinden op www.ABC-training.nl).

De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training.
De A staat voor: Aandacht voor elkaar;
De B staat voor: Bewustwording van, Balans vinden in;
De C staat voor: Contact, Communicatie en Concentratie.

Wanneer deze mix van ingrediënten goed wordt uitgewerkt, zorgt dat voor een geweldige samenwerking met een evenwichtigere hond. Wat uw hond nodig heeft om te kunnen leren en te kunnen samenwerken vormt de basis van deze training, waarbij positief, begripvol, veilig en ontspannen belangrijke onderdelen zijn. Samenwerken en leren was nog nooit zo leuk!

In overleg kunt u een of meerder privelessen doen, deze kosten € 25 ,--.per priveles of mee doen met een groepsproefles voor
€ 15 ,--.  
Er word gekeken wat het meest geschikt is voor uw hond
Daarna kunt u een cursus doen 10 lessen voor € 100 ,--. in een groepje

Nadac Hoopers

Nadac Hoopers komt uit Amerika en is een onderdeel van agility (behendigheid). Het is vrij nieuw in Nederland en kan als aparte sport worden gedaan maar ook als onderdeel van agility. Zeer geschikt voor honden die nog niet mogen springen als voorbereiding op agility, zoals pups, maar ook voor  honden met een beperking of de oudere hondDe honden leren op afstand door een parcours met hoopers te gaan, dit zijn een soort poortjes waar de hond door rent. Er kan alleen met hoopers worden gewerkt maar er kan ook gecombineerd worden met tunnels, tonnen, stoppers of hekjes. Er wordt veel met variatie gewerkt in het parcours. Regelmatig wordt er een workshop gegeven voor €15 om te kijken hoe de hond en de eigenaar Nadac Hoopers ervaren. Tevens worden er cursussen gepland, 10 lessen voor  €100. ‚Äč

 

Link naar Nadac Hoopers

Do as I do

Dit is gebaseerd op het sociaal leren van de hond.  Wat hij ziet kan hij nadoen. Stap voor stap wordt uw hond aangeleerd om een oefening die u voordoet na te doen zonder dat u daar een commando voor geeft. U zegt alleen “DO IT”. 

De volgende stap is om een hele nieuwe oefening voor te doen, de hond deze na te laten doen en daar later pas een commando aan te geven. U kunt daarna uw hond leren om diverse oefeningen achter elkaar te doen die u achter elkaar voordoet. Er zijn diverse variaties. De cursus bestaat uit 5 lessen voor €50. U kunt dan eventueel een vervolg hierop doen met nogmaals 5 lessen. Ook is er de mogelijkheid om hier een workshop van te doen.

Hersenwerk voor honden

Hersenwerk voor honden is als een puzzel voor mensen. De hond krijgt een mentale stimulans. Van denkwerk wordt uw hond moe en hij zal hierna voldaan zijn. 

 • Geeft drukke honden rust en voldoening.
 • Kan helpen angst te overwinnen.
 • Oudere honden blijven langer mentaal fit.
 • Helpt bij revalidatie na ongeluk of operatie.
 • Leert honden concentreren.

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij www.hersenwerkvoorhonden.nl. Ik heb de instructeurscursus gedaan en ben nu in staat om zelfstandig workshops of cursussen te geven. Er is een mogelijkheid om een snuffelworkshop te doen van ruim een uur. Deze kost €15.
Tevens kunt u bij mij terecht voor een cursus. De cursus bestaat uit 10 lessen en iedere les zijn er 2 thema's. Ieder thema duurt 20 - 25 minuten en na het eerste thema wordt er een pauze gehouden waarbij u koffie kunt nemen. Daarna volgt het tweede thema.
Thema's zijn onder andere:

 

 • Grote spellen/puzzels
 • Dozen thema
 • Kleine spellen/puzzels
 • Textiel thema
 • Gemaakte of verzonnen puzzels van de instructeur
 • Zelfgemaakte puzzels van de cursisten


De laatste les wordt er een puzzelparcours opgesteld.
Aan de cursus kunnen 4 honden deelnemen en de cursus kost €125.

controle unleased

Bij deze cursus word er gebruik gemaakt van de oefeningen van Leslie McDevitt die deze oefeningen bedacht heeft voor honden die bij o.a.
behendigheidswedstrijden en evenementen zich niet meer konden beheersen en uitvielen naar andere honden
Met behulp van zelfbeheersing word uw hond deze oefeningen aangeleerd
Oefeningen die uw hond krijgt zijn matoefening, hier kom oefening, leave it, active attention, impuls controle


De basiscursus bestaat uit 5 lessen voor €50. daarna kunt u nog een vervolcursus doen van 5 lessen voor € 50,--
U kunt ook eventueel eerst een workshop doen.

Hondenhotel Alkmaar

Platformtraining

Bij platformtraining wordt gewerkt met een areobicstep. De training met een platform kan bij diverse hondensporten worden gebruikt waaronder doggydance. Deze training is voor het aanleren van de juiste posities bij gehoorzaamheid zodat de hond goed naast u blijft. Dit is tevens handig voor bij de dierenarts, voor op de weegschaal of op de behandeltafel en bij de trimster.

Bij de cursus wordt er vooral gewerkt met verschillende posities. Alles wordt stap voor stap aangeleerd met behulp van de clicker. De cursus bestaat uit 10 lessen voor €100. Deze cursus is geschikt voor jonge pups.

Hondenschool Alkmaar

Puppybehendigheid

De puppybehendigheid is geschikt voor pups vanaf 9 weken tot een half jaar oud. Naast een aantal oefeningen ter voorbereiding van behendigheid krijgt de pup ook oefeningen waarvan hij zekerder wordt. De pup krijgt per les 6 oefeningen.

Er wordt een keuze gemaakt uit onder andere tunnel, balanceball, balancekussen, loopplank, puppy loop parcoursje, trampoline, ballenbak, etcetera. Het zijn aparte lessen voor €10 per keer.

Dogtricks

Een dogtrick cursus bestaat uit 10 lessen voor €100. U kunt uw hond een aantal trucs aanleren waaronder: speelgoed opruimen, bakjes stapelen, buiging maken, koekje vangen, basketballen, bowlen, etcetera.

Rally free elements

Bij rally free wordt er een parcours neergezet met bordjes waar een doggydance oefening op staat. Zo kunt u dit parcours lopen en bij ieder bordje de oefening doen die op het bordje staat. De oefeningen worden apart aangeleerd. Deze cursus is ook geschikt als er al een doggydancecursus gedaan is. U kunt ook eerst een workshop volgen.
De cursus bestaat uit 10 lessen voor €100.

Hondenschool Alkmaar

Cirkeltraining

De cirkeltraining is een nieuwe hondensport in Nederland. Cirkeltraining is een uitdaging voor uw hond want hij moet steeds op u letten. Hierdoor wordt  hij gestimuleerd om na te denken en te bewegen. De hond wordt gestuurd door de hand en schouder van de begeleider. Tevens is het een sport die de gehoorzaamheid van uw hond traint. Uw hond is na afloop ook moe en voldaan omdat hij zowel lichamelijk als mentaal bezig is geweest. Cirkeltraining is geschikt voor conditietraining en geschikt als voorbereiding op fietsen of steppen. 

Bij de beginnerscursus wordt er eerst gewerkt met een rechte lijn en daarna met een halve cirkel. Pas in de vervolgcursus  zal de hond  in een hele cirkel werken.  Uw hond  leert te volgen als u naar links of rechts draait en te zitten als u naar hem toe draait. Daarna leert uw hond mee te draaien en zal hij op afstand van de lijn en los leren te werken. Tevens wordt de “af” en de versnelde pas met handgebaren aangeleerd. Dit wordt regelmatig afgewisseld zodat het voor de hond spannend blijft. De hond begint met een aantal minuten per keer in de ring en dat zal uitgebreid worden naar de behoefte van de hond. De hond krijgt les op maat; als hij ergens nog niet aan toe is zal hij dit ook pas later aanleren.


Vervolgcursus Cirkeltraining
U gaat nu op meer afstand werken met uw hond en varieert passen en draaien. Daarnaast leert uw hond nog de “sta” en de langzame pas met een handgebaar.


Vervolgcursus cirkeltraining sport
Voor de hond die wat meer uitdaging wil kan de cirkeltraining worden gecombineerd met hondensporten. Ook wordt er een nieuwe draai aangeleerd en kan de cirkel moeilijker worden gemaakt door geen lijn meer te spannen maar een aantal markeringen te plaatsen waar de hond achter moet blijven.

voor meer informatie kunt u kijken op de website van Hermina Stout die deze hondensport naar nederland heeft gebracht en uitgewerkt

Cavaletti training

Cavaletti training komt oorspronkelijk voor bij het trainen van paarden. In Amerika en Duitsland wordt deze sport ook al beoefend met honden. Cavaletti training  verbetert de conditie van uw hond en verbetert het gangwerk. Tevens traint en versterkt u de spieren van de hond. Uw hond werkt aan beheersing, concentratie en zijn evenwicht. Vooral in het begin is het geestelijk vermoeiend.

Er wordt gewerkt met diverse lage sprongen achter elkaar waar de hond overheen moet stappen. Doordat de sprongen dicht bij elkaar staan kan de hond er niet overheen springen maar doet dit stapsgewijs. Er wordt begonnen met 2 of 3 lage sprongen achter elkaar en dat wordt uitgebreid naar 10 lage sprongen achter elkaar. Daarnaast zal er variatie in gebracht worden met slalommen en andere figuren die de hond moet lopen. De laatste les wordt er een parcours neergezet.

Wilt u kennismaken met deze nieuwe vorm van hondensport dan kunt u een workshop volgen. Deze workshop kost €15,-. In de workshop wordt gewerkt met 2 lage sprongen achter elkaar. U kunt ook een cursus volgen. Die bestaat uit 10 lessen voor €100,-.

Jumping

Jumping is iets heel nieuws in Nederland en Hondenschool Elisa is de enige die het geeft. De oefeningen die gedaan worden zijn leuk en afwisselend. Er kan een workshop gevolgd worden die bestaat uit een aantal oefeningen en variaties van de oefening. Deze workshop kost €15 inclusief koffie, thee of warme chocolademelk.

Jumping is een cursus op zichzelf maar kan ook gecombineerd worden met een behendigheidstraining. De cursus is zeer geschikt voor oudere honden die in het verleden behendigheid hebben gedaan. Deze honden blijven dan in een goede conditie. De hond moet minimaal een jaar oud zijn om aan de cursus te kunnen deelnemen. Er is een basiscursus en een vervolgcursus. Beide cursussen bestaan uit 10 lessen voor €100

Welke workshops worden er precies gegeven?

Regelmatig worden er workshops gegeven om een hondensport uit te proberen zodat u kunt kijken of dit wat voor u en uw hond is. De workshops duren ongeveer 1,5 uur en kosten €15 inclusief koffie, thee of warme chocolademelk die u in de korte pauze kunt nemen. De meeste workshops zijn ook geschikt voor pups.

Hieronder nog even de workshops die worden gegeven op een rijtje:

 • Treibball
 • Balanceball
 • Balance en Evenwicht
 • Cirkeltraining
 • Steppen met je hond
 • Cavaletti
 • Jumping
 • Doggydance
 • Hersenwerk voor honden
 • Controle Unleased
 • Rally Free
 • Nadac Hoopers
 • Dogtricks
 • DO AS I DO
 • Platformtraining
 • Recallers   

Bel mij nu
06 11 04 43 84