Fit for dogs

Fit for Dogs in Alkmaar

Het is heel belangrijk dat uw hond goed fit blijft. Overgewicht is tegenwoordig een groot probleem en naast dat het ongezond is, is het ook nog eens erg zielig voor een hond als deze niet lekker in zijn of haar vel zit. Ik kan u helpen om uw hond fit te houden.

Loopbandtraining

U heeft weinig tijd om uw hond voldoende uit te laten? Of heeft uw hond nog te veel energie ondanks dat u hem een aantal keren per dag uitlaat ? Of de weersomstandigheden laten het niet toe om veel met de hond te lopen omdat u bijvoorbeeld artrose heeft of reuma; of uw hond heeft zelf problemen met het weer? Dan is er voor u en uw hond de oplossing. 

Vanaf nu kunt u bij hondenschool Elisa uw hond voldoende beweging geven met behulp van de loopband; deze is speciaal ontwikkeld voor alle soorten en maten honden. Ook geschikt voor honden die last hebben van hun voorkant, rug of achterhand. Dit in overleg met een dierenarts.
U kunt een stempelkaart nemen voor €75 voor 10 lessen. De dagen en tijden zijn in overleg. Uw hond went langzaam aan de loopband en zal zo het tempo en de tijd opbouwen. In het begin zal de hond een paar keer kort op de loopband gaan en een pauze nemen. Dat zal worden uitgebreid zodat uw hond langer op de loopband loopt en daarna zal het tempo langzaam worden verhoogd.

Balanceball

Balanceball is een nieuwe rage uit Amerika waarbij de hond op diverse verschillende ballen leert balanceren en bepaalde oefeningen doet. Hierdoor versterken zijn spieren en krijgt de hond meer zelfvertrouwen. Bij sporthonden vermindert het blessures. Tevens werkt de hond aan zijn conditie. Het is een workout voor honden, goed voor de rugspieren en zeer geschikt voor honden met een lange rug die meer kans op een hernia hebben; zoals de teckel, beagle of corgi. 

Er zijn diverse programma's voor diverse doelgroepen zoals: 

Puppyprogramma 
Pups mogen al vanaf 4 weken op de bal zodat u meteen met de pup kan beginnen als deze in huis is. Dit kunt u naast de puppycursus doen om zijn spieren stevig te ontwikkelen. Ideaal voor het spelen met andere pups 
waarbij de pups vaak rare bewegingen en wendingen maken. Ook heel erg goed als u later met de hond een sport wilt beoefenen. 


Beginnerscursus
Uw hond leert aan de bal te wennen, doet al wat oefeningetjes hierop en mag enkele minuten op de bal achter elkaar zitten, liggen of staan en dit wordt uitgebreid naar 10 minuten. Daarna kan hij een programma voor gevorderde honden volgen en kan zijn programma met oefeningen worden uitgebreid. Ook de tijd kan tot 15-20 minuten worden opgebouwd. Dit programma is ook geschikt voor sporthonden. Sporthonden moeten vaak rare bewegingen maken waardoor ze kans hebben op een blessure, door de training met de balanceball wordt dit verminderd.

Workshop
U kunt met uw hond een workshop doen. De hond went dan aan de bal en zal er diverse keren een aantal minuten opgaan. Dit wordt opgebouwd naar 5 minuten. Tussendoor wordt er een kleine pauze voor de hond genomen en de baasjes kunnen dan een koffie, thee of chocolademelk nemen. Er wordt gewerkt met de eggball en de peanutball. Er zijn diverse maten van beide ballen beschikbaar. Deze workshop zal ongeveer een uur duren en kost €15.


Balanceballcursus
Bij deze cursus werkt de hond alleen met de balanceball, de peanutball en/of de eggball. De lessen gaan op afspraak overdag, in de avonduren of op zaterdag. U kunt zo veel lessen per week plannen als u wilt. U krijgt een leskaart die wordt afgetekend. De les duurt een half uur en de tijd dat de hond op de bal is zal worden opgebouwd. Tussendoor zullen er dan 1 of 2 pauzes zijn om de hond te laten rusten. Tien lessen kosten €75.

 

Aangepaste balanceball
Honden met HD, ED of achterhandzwakte of honden die herstellen van een operatie kunnen ook balanceball doen; wel even overleggen met de dierenarts. Deze lessen worden  aangepast en de hond zal ook gebruikmaken van de balancedisc, balance egels en balancedome, etcetera. De lessen gaan op afspraak. U krijgt dan een leskaart die wordt afgetekend. Tien lessen kosten €75. 

hondenhotel van hondentrainer elisa in Haarlem
hondenhotel van hondentrainer Elisa in Haarlem - balanceball

Steppen met je hond

Regelmatig worden er workshops of privélessen steppen met je hond gepland. Steppen is goed voor de conditie van zowel de baas als hond. U bent leuk met uw hond bezig en samen werkt u aan uw conditie. 

In de workshop leert u eerst zelf de step te beheersen, daarna mag de hond eraan wennen. Dit wordt allemaal in de binnenruimte gedaan. Na de pauze wordt er dan buiten met de hond gestept onder begeleiding. 

Fit met hond

In april 2014 heb ik de opleiding "fit met hond" gedaan en ik kan me nu ook "fit met hond trainer" noemen. Ik zal regelmatig lessen, workshops en cursussen gaan geven. 

U werkt aan uw conditie samen met uw hond. De workshop worden buiten gegeven, bijvoorbeeld in het bos en deze kost €15. De losse lessen of cursus worden in de binnenruimte gegeven. U krijgt diverse oefeningen voor uw conditie en krachttraining. De lessen worden gevarieerd gegeven, geen les is hetzelfde zodat het leuk blijft voor baas en hond. Een cursus bestaat uit 10 lessen voor €100. Proeflessen kosten €10 en worden regelmatig gegeven. 

Bel mij nu
06 11 04 43 84